Login Register

Blogs

Turkish Cuisine - 10 Turkish Dishes to Try in Turkey

Turkish Cuisine - 10 Turkish Dishes to Try in Turkey

Türk mutfağı , bölgedeki en lezzetli olarak kabul edilen çeşitli lezzetli Türk yemeklerini rekabet etmeden sunmaktadır.

Türk yemeklerinin bu ününün sebebini hiç merak ettiniz mi? Türkiye'nin bu eşsiz lokasyondaki varlığı sadece ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmakla kalmamış, aynı zamanda Türk restoranlarına çeşitli yemekler tanıtmış ve farklı yemek kültürlerini yaymıştır.

Bu, Türkiye'de yemek yemeyi ziyaret ederken denenmesi gereken bir deneyim haline getirdi. En Ünlü Türk Yemekleri Türkiye sadece stratejik konumu, ılıman iklimi ve sofistike toplumuyla değil, aynı zamanda yemek, Türk mutfağı ve tatlılar söz konusu olduğunda iyi bir üne sahip olmasıyla da tanınır. Türkiye'yi ziyaret ederseniz, en lezzetli Türk mutfağı yemeklerini denemelisiniz, örneğin:

62-2-100.jpg

1) Türk Shawarma.

2) İskender Kebabı.

3) Türk Adana Kebabı.

4) Tuzla kaplı tavuk.

5) Hamurlu Türk Eti.

6) Mantı.

7) Tatlı Patates Kumpiri.

8) Pişmiş Midye Dolması.

9) Köfteli Sandviç (Türk köftesi).

10) Izgara Balıklı Sandviç.

1- Türk Shawarma- Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biri Döner Kebap ya da Türk Shawarma olarak adlandırılan, iştahı başka hiçbir şeye benzemeyen en lezzetli Türk yemeklerinden biri haline geldi. Türk Shawarma, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden birini oluşturmak için sarımsak, soğan, yoğurt ve baharatlarla karıştırılmış dana eti, kuzu eti veya tavuk kıymasından yapılır.

2- İskender Kebabı: en lezzetli Türk yemeği Türkiye'de geçirdiğiniz süre boyunca tüm Türk mutfağının en lezzetli İskender Kebabı'nı sunan restoranlardan birine mutlaka uğrayacaksınız .İskender Kebabı, ilk olarak 1858'de Bursa'da ortaya çıkan en eski Türk yemeklerinden biridir. Et dilimleri, domates sosu, yoğurt, sarımsak, tereyağı ve çeşitli baharatlardan oluşur ve Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biridir.

3- Adana Kebabı Otantik Türk mutfağı , Adana Kebabı'nda bulacağınız lezzetli kuzu eti ile yapılan bir yemek içermelidir. Adana Kebabı, lezzetli kuzu eti ve kuzu yağından yapılır, sarımsak, soğan, baharatlar ve kırmızı biberle tatlandırılır, ardından kömürde ızgarada pişirilir. Adana Kebabı sunan bir restorana denk gelirseniz, Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden biri olduğu için tadına bakmaktan çekinmeyin.

62-3-100.jpg

4- Tuzla Kaplı Tavuk Türk mutfağının ayırt edici yemeklerinden biri, güzel beyaz kar benzeri bir görünüme sahip görsel olarak çekici bir yemektir. Bütün bir tavuk kesilmeden pirinçle doldurulur, beyaz tuz, çeşitli baharatlar ve baharatlarla kaplanır ve karşı konulmaz bir görünüm ve tat yaratmak için fırında pişirilir. Yemeği fırından çıkardıktan sonra tuz kabuğunu kırın ve Türk mutfağının gelmiş geçmiş en lezzetli ve lezzetli tavuk etinin tadını çıkarın

5- Türk yemekleri Hamurlu et Türk mutfağının cezbedici aroması ve kalp çalan görünümüyle lezzetli yemeklerinden biri, Türkiye'nin en ünlü popüler yemeği olan hamurlu ettir. Hamurlu Türk eti, Levant ülkelerindeki "Safiha" yemeğine benzer, Avrupa ülkelerinde ise Türk pizzası olarak adlandırılır. Hamurlu Türk eti tabağı, kıyma, soğan ve domates sosu karışımı ile tepesinde ince bir ekmek veya hamur tabakasından oluşur. Lezzetli Türk yemekleri, hamurlu et ile karakterizedir, özellikle onu ulaşılabilecek lezzetli bir yemek haline getiren çok ucuz fiyatları ile Türkiye'yi ziyaret ederken denemekten çekinmeyin.

6- Mantı, Türk mutfağının en ünlü yemeklerinden biridir "Şiş Barak" olarak da bilinen Türk Mantısı, rakipsiz en lezzetli Türk yemeklerinden biridir. Mantı, lezzetli kuzu eti ile doldurulmuş hamur parçalarından oluşur ve dolguda ayrıca baharatlar, soğan, sarımsak ve yoğurt bulunur. Mantı'yı domates soslu veya yoğurtlu olarak yiyebilirsiniz, bu da onu Şiş Barak'tan ayırır. Ayrıca Mantı'ya eklenen yoğurt, Şiş Barak'ın aksine soğuk servis edilir.

62-4-100.jpg

7- Tatlı Patates Kumpiri Türk mutfağında neredeyse sadece Türk restoranlarında bulunan lezzetli yemeklerden biri, bu yüzden Türkiye'de geçirdiğiniz süre boyunca mutlaka deneyin. Kumpir, fırınlanmış tatlı patateslerin peynir, bezelye, havuç ve mısır ile çeşitli soslar ve ilavelerle karışımından oluşur. Tatlı Patates Kumpiri'ni bulabileceğiniz en ünlü yerler İstanbul'daki çarşılar, özellikle Ortaköy Çarşısı'nda bulunan ve şimdiye kadarki en lezzetli Kumpir'i sunan restoranlardır.

8- Pişmiş Midye Dolma (Midye Dolma) Midye Dolma yani midye dolma, midyenin tüketildiği ve "deniz böcekleri" olarak adlandırıldığı Osmanlı dönemine kadar uzanan en eski Türk yemeklerinden biridir. Bu yemek genellikle sahil bölgelerinde ve İstanbul'un Boğaz'da bulunan çarşılarında servis edilir. Pilav baharat ve baharatlarla pişirilir, ardından midyelerin içine konur ve 15 dakika kısık ateşte pişirilir. Türk deniz ürünlerinden hoşlanıyorsanız, Türkiye'de Midye Dolma Dolma Pişirme fırsatını kaçırmayın.

9- Köfteli Sandviç (Türk Koftası) Köfte, sadece Türk mutfağında değil, birçok ülkede ünlü bir yemektir, aynı zamanda hassasiyeti, lezzeti ve hafif baharatı nedeniyle Türkiye'de çok farklıdır. Köfte, parmak veya top şeklinde hazırlanır ve Köfteli Sandviç olarak adlandırılır. Baharatlar, domates sosu, sarımsak, soğan ve maydanozla tatlandırılır. Kıymayı ve sosu hazırladıktan sonra ekmeği hazırlayın ve biraz tereyağı veya mayonez ile yayın, marulu ekleyin, ardından kıymayı yerleştirin ve Türk mutfağının en lezzetli yemeklerinden birini tadın.

62-5-100.jpg

10- Izgara Balıklı Sandviç Gördüğümüz gibi, Türk mutfağı restoranları birçok lezzetli yemek sunuyor, ancak deniz ürünleri hayranıysanız, Izgara Balıklı Sandviç Türkiye'de denemeniz gereken ilk Türk yemeğidir. Izgara Balıklı Sandviç, soğan dilimleri, domates, maydanoz, sos, sarımsak ve baharatlarla kemiksiz balık dilimlerinden oluşur. Izgara Balıklı Sandviçin en lezzetli çeşitlerini sunan en ünlü bölge, İstanbul Boğazı boyunca park edilmiş teknelerin balık ızgara yaptığı ve sandviç olarak servis ettiği Eminönü bölgesidir. Balıklı sandviçi, ızgara et kokusu ve hafif deniz meltemi ile çevrili olacağınız İstanbul'un geleneksel bölgesi Eminönü'nde denemenizi öneririz. Türk Mutfağından Lezzetli Tatlılar Türk yemekleri sadece ana yemekleri ile değil, hayatınızda tadabileceğiniz en lezzetli ve lezzetli tatlıları ile de bilinir. İşte Türk mutfağının en lezzetli tatlıları listesi:

62-1-100.jpg

1- Türk mutfağının en lezzetli tatlısı baklava Baklava, Orta Doğu'da, özellikle Türkiye'de ünlü bir lüks tatlıdır ve Türkiye'de yemekten sonra içilebilecek en lezzetli ikramdır. Baklava, tatlı şurupla kaplanmış, üzerine lezzetli antep fıstığı, fındık veya ceviz serpilmiş hamur katmanlarından oluşur. İnce, yumuşak ve çıtır çıtır olmasıyla bilinir, gerçekten Türkiye'nin en iyi tatlılarından biridir.

2- Semith (Simit) Semith veya Simit, çıtır çıtır dışı ve çiğnenebilir içi ile bilinen Türk mutfağı restoranlarının en lezzetli tatlılarından biridir. Hamur, susam ve siyah bal ile hazırlanır, daha sonra lezzetli Semith tatlısını oluşturmak için kısık ateşte pişirilen ince halkalar halinde oluşturulur. Semith'i sarımsak, peynir, baharat ve otlar ile de deneyebilirsiniz.

3- Türk mutfağının en önemli tatlılarından biri olan lokum Türk Lokumu, ilk olarak tarih öncesi çağlarda yapılan ve Pers İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu dönemlerinde popüler olan geleneksel bir Türk tatlı yemeğidir. "Rahat el-Hulkum" ve ayrıca "Abhisa" ve "Türk Lokum" olarak biliniyordu. Lokum, portakal, limon, ceviz, badem, antep fıstığı veya gülsuyu gibi çeşitli tatlarda gelir. Lokumun tadını çıkarmak için en ünlü yer İstanbul'daki Kapalıçarşı'dır; Bu harika pazarda mutlaka tadına bakın.

4- Türk Künefesi Türk Künefesi en lezzetli Türk tatlılarından biridir, herkesin aradığı bir tatlı yemeğidir. Hamur, peynir ve karşı konulmaz tatlı şuruptan oluşur. Künefe, Suriye'ye yakınlığı nedeniyle Türkiye'ye ulaşmadan önce Suriye ve Mısır gibi Orta Doğu ülkelerinden geldi. Artık tüm Türk restoranlarında servis edilen lezzetli yemeklerden biri haline geldi. Künefe hamuru, erişte teli şeklinde pişirilir ve peynir ve şerbetle fırında pişirilerek Türk mutfağının en lezzetli tatlılarından birini oluşturur.

Gallery

Turkish Cuisine - 10 Turkish Dishes to Try in Turkey

Insaattan

app.download.description